Radno vrijeme: Pon – Sub: Termini po dogovoru

Estetski tretmani

ordinacija AESTHETIC BOUTIQUE

Nekirurški estetski tretmani svi su zahvati koji nekiruškim putem dovode do poboljšanja kvalitete kože lica, vrata, dekoltea, ruku te do pomlađivanja, smanjivanja bora i vraćanja volumena pojedinim dijelovima lica.

U našoj Poliklinici cilj je estetskih zahvata postizanje svježega, prirodnog, zdravog izgleda naših klijentica bez bitnijeg narušavanja prirodnih crta lica.

MEDICINSKA KOZMETOLOGIJA

Medicinska kozmetologija bavi se minimalno invazivnim tretmanima kojima želimo postići svjež izgled, riješiti se hiperpigmentacija, zagladiti sitne bore. Ovisno o stanju Vaše kože te o Vašim očekivanjima, uz naš stručni tim, odabrat ćemo tretman koji Vam najviše odgovara i s pomoću kojeg ćemo najbolje ispuniti Vaša očekivanja – MEZOTERAPIJA, KEMIJSKI PILING, MICRONEEDLING.

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija jedan je od neinvazivnih tretmana kojim se ubodima tankom iglicom unose revitalizacijski sastojci u gornje slojeve kože (enzimi, minerali, hijaluronska kiselina, antioksidativne tvari, vitamini). Tretman je preporučljiv muškarcima i ženama u dobi od kasnih 20-ih pa nadalje, koji žele nahraniti kožu, osvježiti izgled, zagladiti sitne bore, pojačati rast kose ili riješiti se hiperpigmentacija. Za potpuni efekt potrebna su 3-4 tretmana u razmaku od dva tjedna. Sastojci koji se ubrizgavaju i broj tretmana ovise o cilju koji želimo postići te o trenutnom stanju kože. Tretman se sastoji od čišćenja kože dezinficijensom i aplikacije anestetske kreme. Potom se malom i tankom iglicom odgovarajući kokteli unose u površni sloj kože cijelog lica. Nakon tretmana stavlja se umirujuća krema, a moguća je pojava otekline, crvenila i hematoma koji u pravilu nestaju nakon 24 sata. Nakon tretmana preporučljivo je izbjegavati izravno izlaganje suncu i ekstremnim temperaturama, i ne nanositi šminku.

MICRONEEDLING

Microneedling ili tretman mikroiglicama također je minimalno invazivan tretman za pomlađivanje i osvježenje lica i vrata. Obavlja se s pomoću posebnog aparata koji izgledom podsjeća na veću olovku, a na vrhu ima jednokratne nastavke s iglicama. Aplikacijom odgovarajućih seruma i koktela s aktivnim sastojcima (hijaluronska kiselina, vitamini, minerali) na kožu te ubodima sitnim iglicama isti se sastojci lako unose u površni sloj kožu i tako bolje apsorbiraju. Taj je tretman, uz ostalo, vodeći u borbi protiv ožiljaka od akni. Tretman je minimalno bolan. Za potpuni efekt potrebno je 4 – 6 tretmana u razmaku 2 – 4 tjedna.

KEMIJSKI PILINZI

Pilinzima uklanjamo odumrle stanice kože i omogućujemo koži da „prodiše“. Kemijski agensi, koji se nanose na kožu, potiču eksfolijaciju površne kože i tako stimuliraju proizvodnju kolagena. Pod kemijskim agensima podrazumijevamo kiseline različitih koncentracija (glikolna, salicilna, fenol). Taj tretman koristi se u borbi protiv hiperpigmentacija i akni, ali ima učinak i na poboljšanje strukture same kože čineći je zdravom i glatkom. Osim mrlja i ljuštenja nema drugih nuspojava. Preporuča se ponoviti tretman svaka 2-3 mjeseca da bi efekt bio zadovoljavajući.

TRETMANI BOTOKSOM

Tretman botoksom najtraženiji je tretman u estetskoj medicini. Botoks je pročišćeni protein dobiven od bakterije Clostridium botulinum koji relaksira mišiće i tako sprečava pojavu bora. Učinak botoksa vidi se već nakon 5-6 dana, a potpuni učinak nakon 14 dana. Trajanje samog učinka je 3 – 5 mjeseci nakon prvog tretmana botoksom, no redovitom primjenom trajanje učinka znatno se produžuje. Botoks ima svoje estetske i neestetske indikacije za primjenu. ESTETSKE INDIKACIJE  prvenstveno su smanjivanje bora na gornjem dijelu lica (bore na čelu, bore mrštilice i bore smijalice). Botoksom se mogu podići obrve i kutovi usana, smanjiti bore na gornjem dijelu nosa („bunny lines“) te smanjiti vidljivost zubnog mesa prilikom smijanja („gummy smile“).

NEESTETSKE INDIKACIJE primjene botoksa uključuju liječenje hiperhidroze (pretjeranog znojenja) injiciranjem botoksa u pazušnu jamu, liječenje glavobolje, relaksacija mišića masetera (struganje zubima, trošenje zuba) i opuštanje analnog sfinktera (kod postojanja analnih fisura).

U Hrvatskoj je za estetiku registriran Allerganov Vistabel, te Merzov Bocouture botulinum toksin (50 i 100 jedinica). Danas, kad se teži prirodnom izgledu, sve se više primjenjuje tzv. BABY BOTOKS, što znači da se aplicira manja količina botoksa za postizanje prirodnijih rezultata.

Prije samog zahvata na područja koja će se tretirati, nakon prethodnog čišćenja, aplicira se anestetska krema da bi sam zahvat bio što ugodniji. Tretman traje svega pola sata te se po završetku klijentice mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim obavezana uz dobivanje uputa.

TRETMANI DERMALNIM FILERIMA

Starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Uslijed gravitacije i upotrebe mišića dolazi do stvaranja bora te do „opuštanja“ lica i gubitka volumena. Dermalni fileri koji se danas najčešće koriste su HIJALURONSKI FILERI. Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak našeg organizma koji ima ulogu u stvaranju izvanstaničnog prostora kože i važna je u održavanju potrebne količine vode u koži. Stoga su hijaluronski dermalni fileri biokompatibilni koji se, za razliku od prijašnjih silikonskih filera, razgrađuju prirodnim putem i apsorbiraju. Budući da nisu životinjskog podrijetla, vrlo su rijetke nuspojave i alergijske reakcije.

Hijaluronski fileri nadoknađuju volumen koji se s godinama gubi u pojedinim dijelovima lica (jagodice, obrazi, usne) i koriste se za ispravljanje nepravilnosti dijelova lica (nos, brada, čeljust) te za popunjavanje bora (nazolabijalne, perioralne bore).

Tretman apliciranja filera započinje konzultacijama da bi se potpuno analizirale i dogovorile želje i realne potrebe svake klijentice te da se detaljno objasni sam postupak i sve nuspojave koje se mogu javiti nakon tretmana. Potom se pristupa samom tretmanu: nanošenje anestetske kreme na mjesto apliciranja filera (15 – 30 minuta), čišćenje i, konačno, apliciranje filera.

U slučaju pojave komplikacija (vaskularna okluzija), pogrešne aplikacije filera ili tzv. efekta prenapunjenosti, koristi se HIJALURONIDAZA, enzim koji razgrađuje hijaluronske filere i time omogućuje da se svi nepoželjni učinci efektno i jednostavno uklone.

Nakon zahvata klijentica se može vratiti svojim svakodnevnim obavezama uz jasne upute o daljnjem postupanju prema tretiranome mjestu. Nakon zahvata zaostaje oteklina i, eventualno, pojava modrica koje nestaju za 2-3 dana.

TRETMAN SKINBOOSTERIMA

U današnje je vrijeme imperativ prvenstveno imati blistavu, zdravu i njegovanu kožu. Upravo to možemo postići skinboosterima.

Skinboosteri su injekcijski tretman koji je namijenjen poboljšanju kvalitete kože djelujući kao „krema iznutra“ koja koži daje svježinu i hidrataciju kakva se ne može postići nijednom kremom te dovodi do tzv. „glow“ efekta. Osim što uklanja sitne površinske bore, smanjuje tvrdokorne ožiljke od akni te dubinski popravlja kvalitetu kože i osigurava rejuvenacijski (pomlađen) učinak mjesecima nakon tretmana. Koža je zategnutija, elastičnija, blistava i nahranjena. Skinboosteri se primjenjuju kod svih tipova kože u dobi 20+ te kod oba spola. Plan tretmana sastoji se u apliciranju skinboostera u tri tretmana u razmaku od mjesec dana, te se potom održava svakih šest mjeseci ili duže, ovisno o početnom stanju Vaše kože.

PROFHILO TRETMAN

Profhilo je biostimulator koji se od svih dosad poznatih preparata razlikuje po tome što je kombinacija hijaluronske kiseline (filera), skinboostera i mezoterapije, što znači „proizvod 3 u 1“. Upravo će zbog toga dovesti do brisanja bora na licu, vratu, dekolteu, vratiti izgubljenu punoću, volumen, poboljšati strukturu kože i dubinski je hidrirati, osvježiti. Duboko u tkivu potiče fibroblaste da sami proizvode više kolagena i „napune“ kožu kako bi se dobio što prirodniji izgled. Namijenjen je osobama kod kojih je prisutan pad kvalitete kože te su vidljivi znakovi starenja, dob od 35 do 60 godina.

Aplicira se BAP tehnikom (Bio Aesthetic points) na način da se na svakoj strani lica/vrata odredi pet prethodno definiranih točaka na kojima će se injicirati. U jednom tretmanu injicira se 2 ml proizvoda. Dovoljna su 2 tretmana u razmaku od mjesec dana, a potom održavanje 1-2 puta godišnje. Prvi učinci profhila vidljivi su već tjedan-dva nakon prvog tretmana, dok se konačni rezultati vide mjesec dana nakon drugog tretmana.

PRP TRETMAN  (PLATELET RICH PLASMA) – VAMPIRSKI TRETMAN

PRP tretman potpuno je prirodna metoda pomlađivanja lica, vrata, dekoltea, koja se sastoji od ubrizgivanja plazme bogate trombocitima i derivata plazme, pogotovo faktora rasta, koji imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu i poboljšavaju lokalnu cirkulaciju. Sam učinak sastoji se od aktiviranja fibroblasta koji regeneriraju kožu. Tako koža postaje mekša, elastičnija, mlađa, i to na potpuno prirodan način. Postupak traje oko sat i pol, sastoji se od uzimanja krvi klijentice koja se potom obrađuje u posebnoj centrifugi da bi se odvojili krvni sastojci. Tako dobivena plazma ubrizgava se u površinski sloj kože, na prethodno očišćeno i anestezirano područje (anestetskom kremom pola sata prije apliciranja plazme). PRP tretman radi se u ciklusu od tri tretmana u razmaku od mjesec dana, a održava se svakih 3 – 6 mjeseci, što ovisi o dobi, o stanju kože i o klimatskim uvjetima.

LIPOFILING / FAT GRAFTING – TRANSFER MASNOG TKIVA

Lipofiling je metoda kojom se nadoknađuje volumen pojedinih dijelova lica te se smanjuju bore, i to na potpuno prirodan način. Tretman se sastoji od uzimanja masnog tkiva procesom liposukcije (iz trbuha, unutarnje ili vanjske strane bedara) te se nakon posebne obrade dobivaju matične stanice iz masti koje se potom injiciraju u željenu regiju lica. Prednost te metode u odnosu na dermalne filere očituje se u potpuno prirodnom tretmanu i dugotrajnosti učinka. Nedostaci su veće inicijalno ulaganje, duži oporavak (duže postojanje modrica i otekline) te rezultati koji nisu vidljivi odmah, nego tek za nekoliko tjedana (kad oteklina sasvim splasne i dok se ne apsorbira dio masnog tkiva, oko 20 %, koje se injiciralo). Jedan je od rizika nepravilnost kod transfera masti što se posljedično teže ispravlja u odnosu na dermalne filere.

Ova jedinstvena poliklinika, prva takvog tipa u Hrvatskoj, objedinjuje sve grane kirurgije na jednome mjestu (opću i abdominalnu kirurgiju, koloproktologiju, traumatologiju, vaskularnu i plastičnu kirurgiju) i tako omogućuje svojim pacijentima sveobuhvatan i individualan pristup u rješavanju njihovih kirurških problema.

Radno vrijeme

Pon – Pet: 9:00 – 21:00
Sub: 9:00 – 13:00

Ulica Ferka Ivanščaka 3,
10430 Samobor

Pratite nas:

Newsletter

Pretplatite se na Via Medica newsletter
Newsletter
Zatvori