Radno vrijeme: Pon – Sub: Termini po dogovoru

Estetska kirurgija

Estetska kirurgija dio je plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije, koja se prvenstveno bavi promjenama vanjskog izgleda lica i dijelova tijela radi postizanja psihološkog zadovoljstva pacijenta.
KOREKCIJA OČNIH KAPAKA/BLEFAROPLASTIKA

Spuštanje gornjih kapaka ili pojava vrećica ispod oka nastaje kao posljedica prirodnog tijeka starenja u vidu gubitka elasticiteta i čvrstoće kože što stvara neželjene nabore. Osim neželjenog estetskog učinka takve promjene mogu dovesti i do funkcionalnog poremećaja, smanjenje vidnog polja. Sam zahvat izvodi se u lokalnoj anesteziji, bez posebnih priprema. Zahvat traje 30 – 45 minuta po oku, ovisno o tome radi li se gornja ili donja blefaoplastika. Nakon zahvata moguća je pojava hematoma i otekline koji nestaju nakon nekoliko dana. Šavovi se odstranjuju nakon 7 – 10 dana, nakon čega je moguć povratak svakodnevnim aktivnostima.

KOREKCIJA ODSTOJEĆIH UŠIJU / OTOPLASTIKA

Odstojeće („klempave“) uši prirođena su defromacija koja predstavlja isključivo estetski problem. Objektivno se o odstojećim ušima govori kad je kut između glave i stražnje površine uške veći od 30 stupnjeva. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji (osim kod malodobne djece kad je potrebna opća anestezija) i traje oko 1,5 – 2 sata.  Zahvat se sastoji od otklanjanja dijela hrskavice i kože, a rezovi se nalaze iza uške pa su neprimjetni. Poslije zahvata stavlja se zavoj oko glave i ušiju, a odstranjuje se nakon sedam dana. Šavovi su samorazgrađujući, te ih nije potrebno vaditi. Mjesec dana poslije zahvata potrebno je nositi elastičnu traku oko ušiju tijekom spavanja.

LIPOSUKCIJA

Liposukcija je metoda kojom se uklanjaju tvrdokorne masne naslage na određenim dijelovima tijela koje zaostaju unatoč fizičkoj aktivnosti i pravilnoj prehrani. Namijenjena je ljudima koji ne odstupaju više od 30 % od svoje idealne težine. Liposukcijom se mogu ukloniti masne naslage s unutarnje strane bedara, bokova, stražnjice, trbuha, leđa, podbratka i obraza. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji na način da se kroz male rezove aplicira otopina za smanjenje krvarenja i traume tkiva. Zatim se uvodi tanka cijev (kanila) kojom se omekšava mast u tretiranom području i potom isisava van. Nakon zahvata stavlja se elastični steznik koji komprimira tretirano područje i tako smanjuje oteklinu te zadržava konturu dijela koji se tretirao. Ponekad nakon otklanjanja masnih naslaga zaostaje višak kože koji se mora kirurški odstraniti da bi se postigao željeni estetski rezultat.

ABDOMINOPLASTIKA

Abdominoplastika je korekcija opuštene kože trbuha, koja najčešće nastaje zbog velikih promjena u kilaži, nakon poroda, prilikom starenja i gubitka elasticiteta kože, kao posljedica  prirodne sklonosti  nakupljanju masnog tkiva u području trbuha i nakon liposukcije trbuha. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji, a sastoji se od odstranjenja viška masnih naslaga i kože rezom smještenim u donjem dijelu trbuha te oko pupka. Ostali se dio kože potom premješta i nategne kako bi se dobio ravan trbuh te se pupak pozicionira na odgovarajućoj razini. Rezovi su smješteni u bikini zoni, stoga su i neprimjetni. Pacijent ustaje i hoda već dan poslije operacije, a oporavak traje oko 3-4 tjedna. Potrebno je nositi steznik oko trbuha šest tjedana.

ZAHVATI NA GRUDIMA
POVEĆANJE GRUDI / AUGMENTACIJSKA MAMOPLASTIKA

Povećanje grudi jedan je od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. To je zahvat kojim se grudi povećavaju umetanjem implantata te se na taj način korigiraju veličina, asimetrija ili oblik s kojim pacijentice inicijalno nisu bile zadovoljne. Prije zahvata, u dogovoru s liječnikom, određuju se veličina i metoda stavljanja implantata. Implantati su ispunjeni silikonskim gelom s čvrstom ovojnicom, stoga je rizik od oštećenja implantata minimalan. Zahvat se izvodi u općoj anesteziji, a sastoji se od reza koji je smješten ispod dojke ili oko bradavice. Implantat se smješta iznad ili ispod mišića, što ovisi o veličini, obliku, količini kože na grudima te o drugim karakteristikama pacijentice. Danas se obično implantati postavljaju u dva sloja „Dual Plane“, i to tako da gornji dio implantata ide ispod mišića, a donji dio ispod žljezdanog tkiva. Na taj se način postiže prirodan izgled grudiju. Nakon zahvata potrebno je nositi kompresivni grudnjak da bi implantat ostao dobro pozicioniran. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je nakon nekoliko dana.

PODIZANJE GRUDI / MASTOPEKSIJA

Podizanje grudi zahvat je koji se izvodi kod pacijentica čije su se grudi s godinama opustile zbog gubitka elasticiteta kože, te često kao posljedica promjena na dojkama nakon dojenja. Zahvat se radi kao zaseban ili u kombinaciji s postavljanjem implantata što ovisi o stanju grudiju prije zahvata i o željama same pacijentice. Rez je smješten u području areole te vertikalno prema inframamilarnoj brazdi. Radi se u općoj anesteziji, a nakon zahvat nosi se kompresivni grudnjak. Pacijentice se vraćaju svakodnevnim aktivnostima za 2-3 tjedna.

SMANJENJE GRUDI / REDUKCIJSKA MAMOPLASTIKA

Prevelike grudi predstavljaju ne samo estetski već i funkcionalni problem u smislu bolova u vratu i leđima, lošem držanju, poteškoća s disanjem te kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti, a posebno tjelovježbe. Zahvat se radi u općoj anesteziji i znatno je zahtjevniji od povećanja grudi, traje oko 3-4 sata. Zahvatom se odstranjuje višak kože, tkiva dojke i mastia, potom se vrši rekonstrukcija dojke i repozicioniranje bradavica. Nakon operacije nosi se kompresivni grudnjak šest tjedana, a već nakon nekoliko dana moguć je povratak svakodnevnim aktivnostima.

Ova jedinstvena poliklinika, prva takvog tipa u Hrvatskoj, objedinjuje sve grane kirurgije na jednome mjestu (opću i abdominalnu kirurgiju, koloproktologiju, traumatologiju, vaskularnu i plastičnu kirurgiju) i tako omogućuje svojim pacijentima sveobuhvatan i individualan pristup u rješavanju njihovih kirurških problema.

Radno vrijeme

Pon – Pet: 9:00 – 21:00
Sub: 9:00 – 13:00

Ulica Ferka Ivanščaka 3,
10430 Samobor

Pratite nas:

Newsletter

Pretplatite se na Via Medica newsletter
Newsletter
Zatvori