Radno vrijeme: Pon – Sub: Termini po dogovoru

Opća kirurgija

Kirurgija je grana medicinske znanosti koja se bavi proučavanjem i liječenjem bolesti i ozljeda primjenom operacijskih (kirurških) zahvata. Kirurško liječenje ne obuhvaća samo krvave zahvate (operacije), nego i nekrvave (namještanje lomova, imobilizacija prijeloma, previjanje rana).

Opća kirurgija objedinjuje abdominalnu, vaskularnu i plastičnu kirurgiju te koloproktologiju i traumatologiju. S obzirom na širenje i razvoj kirurgije danas se svaki od kirurga specijalizira u pojedinom segmentu kako bi se što bolje mogao fokusirati na područje svojeg interesa i tako pacijentima pružiti bolju kiruršku skrb.

Naravno, prednost općih kirurga svakako je u širini znanja i u iskustvu proizašlom iz najčešćih hitnih stanja u svakoj od grana kirurgije, stoga smo ponosni što su u našoj Poliklinici svi kirurzi ponajprije opći kirurzi, koji su se potom specijalizirali u određenim segmentima te tako stekli naziv užeg specijalista određene grane kirurgije.

U ambulanti opće kirurgije obavljaju se pregledi prije svakog malog kirurškog zahvata, koji se u dogovoru s pacijentom odmah mogu i provesti. Po primitku patohistološke analize (PHD) nakon odstranjenja bilo kakvih kožnih promjena pacijente upoznajemo s tumačenjem dobivene analize te ih ovisno o nalazu upućujemo na daljnje zbrinjavanje u specijalizirane ustanove.

Vršimo previjanje rana (primarno obrađenih kod nas ili u bilo kojoj drugoj kirurškoj ustanovi) te odstranjivanje šavova ili metalnih kopči nakon zarastanja rana. Ako imate kronične rane (ulkuse, dekubituse), previjamo ih i obrađujemo (čišćenje, odstranjenje nekrotičnog tkiva) te tretiramo najsuvremenijim oblogama prikladnim za specifičnu problematiku, koje će dodatno očistiti i pospješiti cijeljenje takvih dugopostojećih rana.

Zbrinjavamo i sve upalne kožne promjene (ateromi, upaljeni hematomi, upaljeni urasli nokti) koje zahtijevaju pregled kirurga i daljnje kirurško zbrinjavanje (incizija, čišćenje, drenaža) te njihovo daljnje praćenje i previjanje, uz mogućnost mikrobiološke analize upalnog supstrata.

Ova jedinstvena poliklinika, prva takvog tipa u Hrvatskoj, objedinjuje sve grane kirurgije na jednome mjestu (opću i abdominalnu kirurgiju, koloproktologiju, traumatologiju, vaskularnu i plastičnu kirurgiju) i tako omogućuje svojim pacijentima sveobuhvatan i individualan pristup u rješavanju njihovih kirurških problema.

Radno vrijeme

Pon – Pet: 9:00 – 21:00
Sub: 9:00 – 13:00

Ulica Ferka Ivanščaka 3,
10430 Samobor

Pratite nas:

Newsletter

Pretplatite se na Via Medica newsletter
Newsletter
Zatvori