< Pogledaj ostatak Via Medica tima

MARTIN GRBAVAC, dr. med.

Specijalist opće kirurgije
Uži specijalist abdominalne kirurgije

dr.med. Martin Grbavac

Rođen je u Požegi 1984. godine. Osnovnu i srednju školu završava u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini, te 2003. godine upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Dobitnik je Rektorove nagrade kao suma cum laude na prvoj godini studija.

Godine 2007. primljen je na Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem diplomira dvije godine kasnije s prosječnom ocjenom 4,38. Pripravnički staž provodi u Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć Grada Zagreba, a nepuna tri mjeseca nakon polaganja državnog ispita započinje specijalizaciju iz opće kirurgije na KB Sveti Duh u Zagrebu.

Specijalistički ispit iz opće kirurgije polaže 2015. godine, a godinu dana kasnije započinje užu specijalizaciju iz abdominalne kirurgije.

Uži specijalistički ispit polaže 2018. godine, te s 33 godine postaje jedan od najmlađih užih specijalista abdominalne kirurgije u Republici Hrvatskoj, pa i šire.

Zaposlen je na Zavodu za hepatobilijarnu kirurgiju KB Sveti Duh. Uže su mu područje interesa kirurgija gornjeg abdomena,te hepatobilijarna i gastropankreatična kirurgija.

Dodatno se educira u području ultrazvučne dijagnostike i laparoskopske kirurgije.

Polaznik je mnogih tečajeva, simpozija i stručnih usavršavanja.

Član je HDEK ( Hrvatsko društvo za endoskopsku kirurgiju ), te EHS ( European hernia society ).

Dodatno je educiran za zbrinjavanje svih vrsta hernija kao i složenih rekonstrukcija trbušne stijenke.

Uvršten je među najbolje liječnike u Republici Hrvatskoj u 2020., 2021., 2022., te 2023. godini prema izboru pacijenata.

Oženjen je i otac je jednog djeteta. U slobodno vrijeme bavi se sportom i provodi vrijeme s obitelji.